Mituri despre acnee

Acne of an older teenager.Image via Wikipedia

Credeti ca stiti deja tot ce este de stiut despre acnee? S-ar putea sa fiti suprinsi ca unele lucruri pe care le-ati auzit despre acnee – ca de pilda care sunt cauzele si cum sa le tratati – nu sunt de fapt adevarate. Cititi mai departe si veti afla cateva adevaruri despre acnee.

Mitul 1: bronzul curata pielea si tenul.
Adevar:
desi bronzul poate masca temporar acneea, soarele poate usca si irita pielea, ducand la mai multe eruptii de acnee pe viitor. De fapt, nu exista nicio legatura intre expunearea la soare si prevenirea acneei, dar in schimb razele soarelui pot provoca imbatranirea prematura a pielii si cancerul de piele. Intotdeauna protejati-va pielea alegand o lotiuni protectoare cu un factor SPF de cel putin 15, pe ale caror eticheta scrie non-acnegenic, ceea ce inseamna ca nu va vor infunda porii.

Mitul 2: ciocolata si mancarea grasa cauzeaza acneea
Adevar:
desi niciodata nu este o ideea foarte buna sa mancam prea multe dulciuri si mancaruri bogate in grasimi, studiile au aratat ca nicio mancare specifica nu s-a dovedit ca poate cauza acnee. Cu toate acestea, fiecare individ in parte este diferit.
Unele persoane observa ca eruptiile lor de acnee se inrautatesc dupa ce consuma anumite alimente – si aceste alimente sunt diferite in functie de persoana. De exemplu, unuii oamenii observa eruptii de acnee dupa ce mananca ciocolata, in timp ce altii nu au nicio problema cu ciocolata dar observa ca au eruptii de acnee dupa ce beau prea multa cafea. Daca este si cazul dvs., nu mai consumati alimentul respectiv si vedeti daca observati vreo schimbare.

Mitul 3: cu cat te speli mai mult pe fata, cu atat mai putine eruptii de acnee vei avea.
Adevar:
desi spalatul pe fata ne ajuta sa indepartam murdaria, impuritatile si uleiul din pori, spalatul pe fata prea des poate duce la uscarea si iritarea pielii, cauzand astfel mai multe eruptii de acnee. De asemenea, evitati frecarea pielii, lucru ce poate irita pielea. Ca o regula generala, spalati-va pe fata de doua ori pe zi cu un sapun fin si apa si cu miscari circulare, si apoi tamponati-va usor fata cu un prosop moale ca sa va uscati.

Mitul 4: stoacerea cosurilor si pustulelor le face sa dispara mai repede
Adevar:
stoarcerea unui cos il poate face temporar mai putin vizibil, dar storcandu-l, un cos poate sta mai mult pe fata noastra. Prin stoarcerea pustulelor si cosurilor, puteti de fapt sa indesati si mai adanc in piele bacteriile, celulele moarte si uleiul, cauzand mai multe umflaturi si roseata – si uneori formarea unui semn rosu sau maroniu sau o cicatrice. Uneori semnele pot persista mai multe luni, iar cicatricile pot fi permanente.

Mitul 5: nu va machiati daca va doriti o piele curata
Adevar:
atata timp cat alegeti cosmetice care sunt non-acnegenice, acestea nu ar trebui sa cauzeze eruptii de acnee. De fapt, unele batoane corectoare contin in ziua de azi acid salicilic sau peroxid de benzoil, care ajuta la combaterea acneei. Puteti de asemenea sa folositi creme colorate pe baza de peroxid de benzoil pentru a ascunde acneea, in timp ce o si tratati.
Cu toate acestea, daca suferiti de acnee severa, consultati-va cu medicul de familie sau cu dermatologul in privinta celor mai bune cosmetice pentru dvs – doctorul va poate recomanda sa evitati in totalitate cosmeticele, sau sa folositi anumite marci de produse pentru ca acneea dvs. sa nu se agraveze.
Si, chiar daca un produs pe a carui eticheta scrie non-acnegenic incepe sa va irite pielea sau va provoaca eruptii de acnee, consultati-va cat mai repede cu medicul dvs.

Mitul 6: daca avem eruptii de acnee continuu, ajuta daca folosim mai multe medicamente pentru acnee pana ce eruptiile de acnee se opresc.
Adevar: pentru ca medicatia pentru acnee contine agenti ce usuca pielea precum peroxidul de benzoil sau acidul salicilic, folosind prea multe medicamente pentru acnee putem cauza deshidratarea pielii, ducand la iritatii si la mai multe efecte daunatoare pielii si tenului dvs.
Daca observati ca medicatia pentru acnee prescrisa nu da rezultate in cazul acneei dvs., este o idee buna sa vorbiti cu dermatologul dvs. De asemenea, daca urmati o reteta pentru acnee, asigurati-va ca urmati intocmai instructiile medicului dvs – in cazul unor medicamente, poate dura pana la 8 saptamani pana se pot vedea rezultate semnificative.
Reblog this post [with Zemanta]

2 comments:

  1. Nume: Mihnea Dan, Contact: 0724 638604
    Atit Psorizisul cit si Acneea le puteti rezolva (Definitiv) fara medicamente sau creme. Folositi si beti Apa Kangen, produsa de un echipament japonez, revolutionar. Va invit sa cititi mai multe pe site: www.apaviekangen.ro
    Pentru informatii suplimentare, va stau la dispozitie.

    ReplyDelete
  2. Foarte interesant articolul!
    Eu cu acnee m=am luptat mult timp si am incercat multe produse si creme dar fara rezultate. Pe mine m-a ajutat sa ma vindec complet de acnee un doctor care mi-a recomand sa incep sa fac un tratament cu creme naturale pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree oil de la Thursday Plantation. Produsele au fost perfecte pentru tenul meu si m-au uscat si vindecat toata acneea.

    ReplyDelete